• Subcribe to Our RSS Feed

Acupunctuur

Acupunctuur Amerongen is de praktijk waar u terecht kunt voor o.a. pijn, stress, gynaecologische klachten, allergieën, stoppen met roken. In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende (oosterse) technieken zoals; acupunctuur, ooracupunctuur, moxa, cupping, en een eventueel voedingsadvies.

Gerts, Mariâtte portret
Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze en de fundamentele basis hiervan is het aspect dat de mens in zijn geheel wordt beschouwd. Een behandeling wordt afgestemd op het lichaam en de persoonlijkheid van de patiënt en bij Acupunctuur Amerongen wordt er hiervoor ruim de tijd genomen. Bij ieder volgend bezoek wordt de diagnose bijgesteld omdat het lichaam gereageerd heeft op de voorafgaande behandeling.

Bij acupunctuur wordt door middel van dunne naaldjes de Qi in de meridianen (energiebanen) beïnvloed. Hiermee wordt getracht een evenwichtsverstoring in het lichaam te herstellen. Van het prikken voel je niet veel. Soms kan er afhankelijk van de plaats een doof gevoel of een tinteling optreden. Dat is een teken dat het werkt. Tegelijkertijd geeft acupunctuur geen of slechts onschuldige, of zelfs prettige bijwerkingen. Hierbij kan men denken aan meer energie, beter slapen en een ontspannen gevoel. Ook is acupunctuur uitstekend te combineren met reguliere medicijnen en/of therapieën.

Kijk voor meer informatie op www.acupunctuuramerongen.nl