• Subcribe to Our RSS Feed

Ergotherapie

Je vind het belangrijk om zelfstandig te zijn waarbij pijn en vermoeidheid een ondergeschikte rol speelt.

Als je merkt dat pijn, vermoeidheid of andere fysieke of psychische klachten een te grote rol gaan spelen op de manier waarop jij je activiteiten wilt doen, kan een ergotherapeut helpen. Een ergotherapeut kan je leren de klachten te voorkomen, te verminderen of hiermee om te gaan zodat je toch kan blijven doen wat je leuk of belangrijk vindt.

Ergotherapie biedt praktische ondersteuning aan mensen die niet altijd afhankelijk willen zijn van anderen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van het aanleren van strategieën, activiteiten op een andere manier uitvoeren of hulpmiddelen.

Ergotherapie bestaat uit zorg op maat, afgestemd op jouw eigen situatie.
De therapie start met een kennismakingsgesprek waarbij jouw persoonlijke positie wordt besproken. Alle wensen, beperkingen én mogelijkheden die te maken hebben met de klachten worden in kaart gebracht.
Indien nodig vinden er observaties op de werkvloer of in de thuissituatie plaats. Samen worden de doelen opgesteld en wordt bepaald hoe deze doelen bereikt kunnen worden.

Om de doelen te behalen kan er advies en training worden gegeven, hulpmiddelen worden geregeld of aanpassingen worden gedaan. Ook kan de ergotherapeut een schakel zijn met andere partijen zoals bijvoorbeeld de Gemeente, hulpmiddelenleveranciers, zorginstanties en werkgevers.                                                                                                                                                                                                                   Heuvelrug Ergotherapie                                                                                                                                                                                                      Kon. Wilhelminaweg 85
3958 CL Amerongen                                                                                                                                                                                                              06-33689498

www.heuvelrug-ergotherapie.nl

info@heuvelrug-ergotherapie.nl