• Subcribe to Our RSS Feed

Nieuws

“Op de huid!” Lezing over huidkanker

Woensdag 8 april 2020 om 20.00 Locatie Napoleonschuur, Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 44, 3958CD Amerongen.

Graag nodigt Amerongen Gezond u uit voor de lezing: “Op de huid!”.

Deze lezing over huidkanker wordt u gratis aangeboden door Amerongen Gezond in samenwerking met de Stichting Melanoom en Cursusproject Amerongen met als doel u voor te lichten over huidkanker.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. De verwachting is, dat het aantal mensen dat huidkanker krijgt de komende jaren alleen maar zal toenemen. Één op de zes Nederlanders krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Gelukkig zijn veel vormen van huidkanker goed te behandelen, mits vroeg ontdekt.

Wij benaderen u, uw praktijk, bedrijf en/of medewerkers omdat wij van mening zijn, dat u vaak met de huid te maken heeft. Nu de huid wordt beschouwd als het grootste orgaan van de mens en de eigenaar van de huid niet de gehele huid kan overzien, ligt daar een kans voor u.
U kunt met de – op deze avond –  opgedane kennis levens redden.

Na 8 april 2020 ziet u de huid in een ander licht!

Tijdens de lezing krijgt u meer te horen over huidkanker, de verschillende vormen, hoe u de huid kunt controleren, waar u op moet letten en wat u preventief kunt doen. Een nuttige en leerzame avond waarna u met de juiste ‘bril’ naar vlekjes en plekjes op de huid kijkt!

Indien u  -geprikkeld door het voorgaande- deze lezing wilt bijwonen, dan dient u zich op te geven op de site van “cursusprojectamerongen.nl”. Zie bijgaande link voor aanmelding https://bit.ly/2Ia4e4E . U vindt de bijeenkomst in de rubriek “Mens en Samenleving”.

We hopen u op 8 april 2020 (20.00 uur) te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Namens Amerongen Gezond

Machtelt Romeyn, Jolanda Willemse en Meta Dulack-Nuboer

Amerongen Gezond heeft als doel de bewoners van Amerongen en omgeving te ondersteunen in het vinden van de juiste hulp en begeleiding. Dit doen wij door, onder meer, (onderlinge) kennisoverdracht en het onderling informeren van elkaars aanbod. Waar passend verwijzen wij naar elkaar door. Wij zijn zichtbaar aanwezig binnen het dorp en zijn bereikbaar via de website. Amerongen Gezond is een netwerk van fysieke- en geestelijke zorgprofessionals.

NB1: Koffie en thee tijdens de lezing kost € 1,00 per consumptie.

NB2: Locatie Napoleonschuur, Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 44, 3958CD Amerongen.

WAAROM HEBBEN OUDEREN VAAK EEN KROMME RUG?

Dit artikel stond 1 september 2018 in de Volkskrant. Om dit te voorkomen is het goed om naar een Oefentherapeut Cesar te gaan om de juiste tips te krijgen.
Ook kan je daarna naar Yoga of Tai Chi gaan om je spieren te versterken en je goede houding vast te houden!

IMG_0001

ILF, International Lymphoedema Framework conference, die dit jaar voor de 8ste keer wordt gehouden in Rotterdam op 6 tot en met 9 juni. Ook Amerongen Gezond, in de naam van Lisette Schelbergen, is daar aanwezig. Zij gaat daar haar poster presenteren.

final abstract ILF project Lipoedame 2017 21 mei 2018

Amerongen Gezond is een samenwerkingsverband van professionele hulpverleners en therapeuten op het gebied van de reguliere zorg, complementaire zorg, beweging en welzijn. Amerongen Gezond geeft informatie en maakt mensen wegwijs op het gebied van gezondheid door de diverse mogelijkheden die hier in Amerongen geboden worden, naast elkaar te zetten. Hierdoor kun je als cliënt of geïnteresseerde een goede keuze maken voor wat het best bij je past.