• Subcribe to Our RSS Feed

Speltherapie

Al spelend leert het kind door nieuwe ervaringen en inzichten beter met zijn gevoelens en gedrag om te gaan.

 

Spelen is voor kinderen de manier om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Binnen de wereld van het spel kan het kind vertellen waar het in taal nog geen woorden voor heeft. Via speltherapie is het mogelijk om ingrijpende gebeurtenissen te verwerken. Het kind kan spelenderwijs nieuw gedrag uitproberen en oplossingen bedenken voor lastige situaties.

 

martie cuppen
De speltherapeut speelt en leeft mee met uw kind. Ze geeft woorden aan wat het kind ervaart in zijn spel. Doel van de therapie is dat problemen verdwijnen of voldoende afnemen. Het kind kan op eigen kracht verder en kan zich verder ontwikkelen. Meestal zijn na een paar spelsessies al positieve veranderingen merkbaar.

Martie Cuppen heeft in 1985 het HBO-Jeugdwelzijnswerk diploma gehaald. Al meer dan 25 jaar werkt zij met veel plezier als coach/begeleidster met verschillende doelgroepen. Haar kracht ligt in de individuele begeleiding en dat deed haar besluiten zich verder te specialiseren tot speltherapeut. Zij heeft de Post-Hbo opleiding Speltherapie gevolgd aan de CHE. Na het behalen van haar diploma is zij in december 2013 een eigen praktijk voor speltherapie aan huis gestart.

Kijk op de website van de praktijk www.martiecuppen.nl voor uitgebreide informatie over wat speltherapie voor uw kind kan betekenen.

 

Martie Cuppen

Zandvoort 2

3958 CT Amerongen

speltherapiemartiecuppen@gmail.com

www.martiecuppen.nl